"Реал" з Луніним розписав бойову нічию з "Баварією" у півфіналі Ліги чемпіонів

pravda.com.ua 1 Тра. 00:02 Категорія:Без категорії

Мюнхенська Баварія та мадридський Реал зіграли внічию у першому матчі півфінального протистояння Ліги чемпіонів сезону-2023/24.

На півдні України повітряна тривога, в Одесі було чутно вибухи

pravda.com.ua 30 Кві. 23:54 Категорія:Без категорії

Ввечері 30 квітня в південних областях України оголосили повітряну тривогу пов'язану з балістичною загрозою. Джерело: Повітряні сили в Telegram, "Суспільне", "Думская" Деталі: О 23:26 військові попередили про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня.

МЗС: Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

pravda.com.ua 30 Кві. 23:42 Категорія:Без категорії

Міністерство закордонних справ України 30 квітня привітало домовленості між Азербайджаном та Вірменією стосовно делімітації міждержавного кордону на підставі Алма-Атинської декларації 1991 року. Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС Деталі: Зовнішньополітичне відомство наголосило, що делімітація кордону між Азербайджаном та Вірменією на основі поваги до суверенітету й територіальної цілісності "є необхідною умовою нормалізації відносин між країнами та гарантування стабільності

За добу на Донеччині загинули двоє людей від російських обстрілів

pravda.com.ua 30 Кві. 22:23 Категорія:Без категорії

У Донецькій області 30 квітня від обстрілів російської армії загинули двоє людей. Джерело: речниця прокуратури Донеччини Анастасія Мєдвєдєва в коментарі виданню "Суспільне.Донбас" Пряма мова: "30 квітня вночі російські війська завдали удару по селу Калинове Краматорського району, внаслідок чого у себе вдома загинув 71-річний чоловік".

У Тбілісі 16-ий день поспіль тривають протести проти закону про "іноагентів"

pravda.com.ua 30 Кві. 21:55 Категорія:Без категорії

Біля будівлі парламенту Грузії у Тбілісі 30 квітня триває чергова акція протесту проти ухвалення закону “Про прозорість іноземного впливу”, або закону про “іноагентів”, який викликав критику Заходу та громадянського суспільства.

Ukraїner - проєкт про Україну

ukrainer.net Категорія:Реклама

Ukraїner розповідає пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та бізнес в Україні. Понад 200 волонтерів створюють для вас ці історії, які показують інакшу Україну.

ЗМІ: Лукашенко будує величезну резиденцію під Сочі

pravda.com.ua 30 Кві. 21:29 Категорія:Без категорії

Приватна компанія, пов'язана із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, будує в горах під Сочі величезну резиденцію з готелем, ресторанним комплексом і шале. Джерело: спільне розслідування журналістів Belsat і об'єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL, передає The Insider Деталі: Повідомляється, що резиденція розташована в селищі Красна Поляна й обіцяє бути розкішною - стіни з монолітного залізобетону, позолочені ручки на дверях, басейни, кухні, ресторани, особистий

Норвегія виділяє 600 млн доларів на ППО і гуманітарну підтримку України

pravda.com.ua 30 Кві. 21:14 Категорія:Без категорії

Норвегія вирішила виділити додаткові понад 600 млн доларів на підтримку України. З них частина піде на ППО і ще частина - на гуманітарну підтримку. Джерело: "Європейська правда" з посиланням на VG Деталі: У вівторок політичні партії, представлені у парламенті Норвегії, підтримали пропозицію уряду збільшити підтримку України у 2024 році на 7 млрд норвезьких крон - понад 600 млн доларів.

В російському Улан-Уде лісова пожежа перекинулася на житлові будинки, населення евакуюють

pravda.com.ua 30 Кві. 20:24 Категорія:Без категорії

В столиці російської республіки Бурятія - Улан-Уде лісова пожежа перекинулась на житлові будинки, влада оголосила евакуацію населення. Джерело: російське видання "Медуза" з посиланням на голову Бурятії та мера Улан-Уде, телеграм-канал Astra Деталі: Голова Бурятії Олексій Циденов повідомив, що в межах міста та в сусідніх районах зафіксували п'ять пожеж, також триває ураганний вітер.

Ізраїль списує застарілі ЗРК Patriot і замінює на нові

pravda.com.ua 30 Кві. 19:19 Категорія:Без категорії

Повітряні сили Ізраїлю протягом наступних кількох місяців планують вивести з експлуатації кілька зенітних батарей комплексу MIM-104 Patriot. Джерело: видання The Times of Israel з посиланням на представників армії країни; Мілітарний Деталі: У лютому ПС Ізраїлю заявили, що особовий склад комплексів пройде перепідготовку на інші системи.

Киянин ходив по вулицях з автоматом, а потім зустрів поліцію з самурайським мечем

pravda.com.ua 30 Кві. 19:18 Категорія:Без категорії

У Києві чоловік погрожував перехожому на вулиці автоматичною зброєю, а коли до нього додому завітала поліція, він зустрів її з мечем. Джерело: патрульна поліція у соцмережах Деталі: За даними правоохоронців, до них на спецлінію 112 звернувся громадянин і повідомив, що в Деснянському районі агресивний чоловік погрожував йому автоматом.

Велика Британія заборонила банальні паролі на роутерах, IP-камерах та інших інтернет-девайсах

pravda.com.ua 30 Кві. 19:18 Категорія:Без категорії

Велика Британія законодавчо заборонила банальні паролі на інтернет-пристроях, як-от роутери та IP-камери. Зміни внесли в 2022-му, тепер вони набули чинності.

Трамп пообіцяв "намагатися допомогти Україні"

pravda.com.ua 30 Кві. 18:58 Категорія:Без категорії

Колишній президент США і тепер знову претендент на цю посаду Дональд Трамп заявив, що в разі перемоги на виборах буде намагатися допомогти Україні, але паралельно вимагатиме від Європи таких самих зусиль.

Російські атаки пошкодили на Нікопольщині три кафе та магазин

pravda.com.ua 30 Кві. 18:51 Категорія:Без категорії

За минулу добу російські війська атакували Нікопольщину п'ять разів з артилерії та скерували три дрони-камікадзе. Джерело: голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак Пряма мова: "Протягом дня ворожа артилерія п'ять разів працювала по Нікопольщині.

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

pravda.com.ua 30 Кві. 18:13 Категорія:Без категорії

У вівторок у столиці відкрили перший центр рекрутингу Сил оборони України. Він розташований у приміщенні ЦНАП у Солом'янському районі міста. Джерело: "Суспільне" Деталі: Це вже 18-й центр загалом в Україні, який створюється місцевими органами влади.

Чи потрібні нам українці за кордоном?

pravda.com.ua 30 Кві. 18:00 Категорія:Колонки

Дискусія навколо обмеження консульських послуг для українських чоловіків за кордоном супроводжувалась коментарями в соцмережах на кшталт "всі, хто виїхав, уже втрачені", "все одно вони не повернуться", "не дуже ті українці за кордоном нам потрібні".

Польща ратує, щоб питання дозволів на проживання українських чоловіків було вирішене на рівні ЄС

pravda.com.ua 30 Кві. 17:59 Категорія:Без категорії

Уряд Польщі воліє, аби рішення щодо дозволів на проживання українських чоловіків у віці 18-60 років ухвалювалося на європейському рівні. Джерело: "Європейська правда" з посиланням на WNP Деталі: 30 квітня на TVP Info заступника міністра закордонних справ Анджея Шейну запитали про потенційну ситуацію, за якої український уряд проситиме Польщу не продовжувати дозвіл на проживання для чоловіків віком 18-60 років.

Велика фрагментація, початок

pravda.com.ua 30 Кві. 16:30 Категорія:Колонки

Чому розвинені країни переносять виробництва критичної сировини на свої території і до країн-союзників та що може запропонувати Україна?

Латвія передасть Україні нову партію військової допомоги з ППО та дронами

pravda.com.ua 30 Кві. 16:27 Категорія:Без категорії

Уряд Латвії затвердив надання Україні нової партії військової допомоги, до якої увійдуть, зокрема, зенітні гармати близької дальності та безпілотники для спостереження. Джерело: прем'єрка країни Евіка Сіліня у своєму Twitter (X), пише "Європейська правда" Пряма мова: "Уряд щойно затвердив передачу зенітних гармат NBS (ймовірно, йдеться про NBS MANTIS - ред.



Ваше місто Columbus ?   Змінити.   Чому ми запитуємо ці дані? Читайте про це в окремій статті.

Виберіть найближчий населений пункт


Дата публікації:

Категорія:

Джерело новин:


Знайдено 106998 новин

Закрити фільтр
  Не пропустіть останні актуальні новини! Додайте цю сторінку до закладок.